O nama

Što je fuzija stakla?

Staklo je jedan od najstarijih materijala koji se stoljećima koristi u umjetnosti, obrtu, arhitekturi, a u novije vrijeme i u čuvanju i pakiranju vrijednih namirnica. Sve nas više potiče da koristimo staklo u svakodnevnom životu kako bismo zaštitili planet. Staklo nije samo dobar materijal za recikliranje, već i izvrstan materijal za stvaranje različitih umjetnosti, a nama umjetnicima daje beskrajnu priliku da izrazimo svoju maštu.

Taljenje stakla je tehnika u kojoj se dva ili više komada stakla spajaju zajedno u staklenim pećima na visokim temperaturama. Temperature koje se postižu su do 900 C. Velika je vještina znati koja je temperatura prikladna za različite projekte.

Postoje različite vrste stakla koje se mogu koristiti prema ocjenjivanju stakla koje se mjeri koeficijentom širenja (COE). To je jednostavno mjerenje brzine širenja i skupljanja stakla kada se zagrijava i hladi.

U studiju stakla Amalgam koristimo nekoliko različitih vrsta stakla. Float staklo ili popularno zvano prozorsko staklo i umjetničko staklo koje je mekše staklo od kojeg se izrađuje većina našeg nakita. 

Dichroic staklo koristi se na svjetlucavim dijelovima u našem nakitu koje svakom predmetu može dati drugačiju dimenziju.

Dichroic staklo, obično skraćeno dichro, je staklo presvučeno vrlo tankim slojevima metalnih oksida i doslovno znači na grčkom "dvobojno". Tako je dobio ime zbog svojih fantastičnih višebojnih i reflektirajućih svojstava. Kada pogledate ovo staklo, tanki slojevi proizvode različite boje, pa se čini da ima više od jedne boje u isto vrijeme, što se može vidjeti gledanjem u određenim svjetlosnim uvjetima.

Staklo može biti u različitim oblicima, poput praha u boji, kamenčića, štapića, blokova itd. To nama dizajnerima daje više mogućnosti, kreativnosti, a nas inspirira da pomičemo granice i otkrivamo svaki dan nove mogućnosti u stvaranju naših proizvoda.

Režemo staklo, bojimo ga i kreiramo dizajn sve ručno. Dio našeg stakla recikliramo za korištenje u različitim projektima.

Svaki artikal je unikatan, ručno izrađen.

Mogu postojati samo slični objekti, ali nijedan nije isti.

100% posvećeni procesu izrade

104
odrađenie radionice
1976
zadovoljnih kupaca
1005
zadovoljnih polaznika
1
ured
O umjetnici

Irena Poje - Oxenham

Staklom sam se počela baviti sasvim slučajno prije više od 10 godina kada mi je pažnju privuklo staklo prekrasnih duginih boja i bila je to ljubav na prvi pogled. Od tada nisam prestala stvarati. Pohađala sam nekoliko predavanja i bila sam sudionik radionica više od četiri godine kada sam odlučila kupiti svoju prvu peć i započeti vlastitu avanturu sa staklom.  Željela sam naučiti više i eksperimentirala sam sa različitim staklima i oblicima te sam pohađala mnogo online tečajeva koji su mi dali više samopouzdanja i znanja koje sada koristim u svom projektu i podučavanju drugih. 

Moj hobi je postao moj posao u kojem neizmjerno uživam.

Kada uđem u svoj studio, okružena sam atmosferom kreativnosti i mira. Osjećam kako me ispunjava osjećaj smirenosti i inspiracije, a stres vanjskog svijeta se topi dok uranjam u svoj zanat.

Dok radim, misli mi odlutaju i brige mi izmiču. Kad sam se konačno odmaknula da se divim svom radu, osjetila sam ponos i uspjeh.

Usput još puno učim i svakodnevno razvijam nove tehnike kojima stvaram neobične i atraktivne kreacije. Raznovrsni stakleni primjerci izrađeni s puno ljubavi i promišljanja posebni su i neponovljivi, a samim time i jedinstveni.

Svoje znanje na svojim tečajevima i radionicama dijelim sa svima onima koji će odlučiti upoznati tajne stakla i uključiti se u izradu predmeta različitih boja i tekstura. 

Rođena sam u Zagrebu. Završila sam ekonomiju, smjer turizam. Živjela sam i radila 13 godina u Velikoj Britaniji, a sada živim sa suprugom i dva odrasla sina u Zagrebu.

Slobodno pogledajte neke poveznice na neke od mojih prošlih galerijskih izložbi.

Pridružite nam se na našem sljedećem tečaju ili radionici.

O nama

Firma: Hit izbor, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu (hereinafter AMALGAMGLASS.COM)

Adresa: Zadvorska ulica 1. odvojak 20, 10257 Brezovica,

OIB: 05252335875

Kontakt: +385 91 588 1341

Email: info@amalgamglass.com

IBAN: HR9723600001102441163 (Zagrebačka banka)

Swift kod: ZABAHR2X