Inforamtivno

Najčešća pitanja

Koliko dugo treba da mi se pošalje naručeni proizvod nakon što se izvrši narudžba?

Trudimo se održavati web stranicu što je moguće ažurnijom, ali neki se proizvodi izrađuju po narudžbi i ovisno o tome koliko smo zauzeti u to vrijeme, može potrajati 1-2 tjedna. To se može povećati u vrijeme najveće potrošnje. Ako ikada budete naručivali za određeni datum, prvo nas kontaktirajte. Obično se možemo prilagoditi rokovima – ali samo prvo moramo znati!

Koliko košta dostava?
  • Dostava ovisi o težini artikala koje kupujete i odredištu pa provjerite troškove dostave prilikom kupnje.

     
  •  
Dostavljate li u inozemstvo?

Dostaviti ćemo bilo gdje u svijetu. Ako želite još jednom provjeriti troškove dostave ili naručujete više od 10 kg artikala, kontaktirajte nas kako bismo mogli ispravno izračunat poštarinu.

Kako će moji predmeti stići?

Nastojimo da su svi naši artikli pravilno i pažljivo zapakirani s puno mjehurića! Recikliramo materijale za pakiranje gdje također možemo dati svoj doprinos zaštiti okoliša.

 
Što ako postoji greška na predmetu?

Važno je uzeti u obzir što je klasificirano kao greška. Svaki je komad stakla individualno ručno izrađen i kreiran. Zbog prirode rada u peći, ponekad može doći do malih nesavršenosti na staklu kao što su mjehurići, blijeđenje, manje mrlje ili zamućenja, ali važno je shvatiti da je svaki komad jedinstven i da nije izrađen u tvornici, a to doprinosi ručnoj izradi.

Ako artikal nažalost stigne razbijen, kontaktirajte nas i obavijestite nas u roku od četrnaest dana, a mi ćemo organizirati zamjenu ako je to moguće ili povrat novca. Ako ga treba vratiti, imate četrnaest dana od kontaktiranja s nama da to učinite. Molimo razmotrite daljnje uvjete u nastavku.

Što se događa ako se predomislim nakon što narudžba stigne?

Prema Pravilniku o prodaji na daljinu prihvaćamo povrate artikala ako smo pismeno obaviješteni u roku od četrnaest dana. Artikal ne smije biti nošen (tj. nakit), niti na bilo koji način oštećen, a potrebno je vratiti i svu ambalažu. Morate platiti povratnu poštarinu i odgovorni ste za artikl dok ne stigne sigurno nazad.

Imajte na umu da su artikli po narudžbi izuzeti iz ovih pravila povrata.

Hoće li moj artikl uvijek izgledati isto kao na fotografiji?

Ne, ne uvijek. Dajemo sve od sebe da svi artikli budu prikazani onako kako stvarno i jesu. Izuzetno je teško snimiti fotografiju stakla s puno odsjaja, a u nekim slučajevima fotografije neće opravdati neke komade koji su ručno izrađeni i unikatni. Neke od boja također mogu varirati.

Kako ću čuvati predmet koji sam kupio od vas?

Staklo općenito nije zahtjevno za održavanje i može se samo obrisati. Molimo ne stavljajte staklene predmete u perilicu posuđa.

Predmete nakita treba držati podalje od vlažnih uvjeta i nikada ih ne nositi u kadi/tušu, dok plivate ili slično.

Kako mogu među prvima saznati za nove ponude, rasprodaje i nove proizvode?"

Možete nas pronaći na nekoliko društvenih medija (Facebook i Instagram) i možete se prijaviti na našu mailing listu.

Nećemo slati više nego nekoliko godišnje, ali vrijedi ih pročitati. Ako se prijavite, vaša će se e-pošta koristiti samo za newslettere, ništa drugo.

Mogu li prodavati vaše proizvode u svojoj trgovini/galeriji?

Uvijek me zanima ako želite prodavati proizvode u vašoj trgovini. Molimo kontaktirajte me na e-mail: irena.oxenham@gmail.com

Želio bih naručiti određeni proizvod od vas, možete li ga izraditi po neruđžb?

Obično da. Mogu izraditi niz staklenih predmeta uključujući proizvode koji koji nisu prikazani na web stranici. Najbolje je da mi kažete svoje zahtjeve i ja ću vam se javiti s odgovorom i idejom te cijenom.

Nudite li pakiranje poklona? Ili uključujete personalizirane poruke?
  • Rado ću zamotati predmete zavaše darove i priložiti prigoene poruke po vašem izboru uz odredjenu naknadu. Za detalje me kontaktirajte na irena.oxenham@gmail.com.

     
Imate li pitanje?

Kontaktirajte nas